Ronaldo neemt zonder goal afscheid van voetbal

08-06-2011 09:24

Ronaldo kwam in de interland tegen Roemenië na een half uur het veld in. In de vijftien minuten die de spits speelde, kreeg hij twee goede kansen. De scherpte van voorheen - Ronaldo maakte 352 doelpunten in 514 officiële duels - was er echter niet meer.

Direct na de eerste helft stond een afscheidsceremonie voor Ronaldo op het programma. De spelers van Brazilië en Roemenië brachten hem een saluut door op een rij te gaan staan toen hij het veld verliet en voor hem te applaudisseren.

O Fenômeno, met vijftien doelpunten nog steeds WK-topscorer aller tijden, was zichtbaar geroerd. "Het spijt me dat ik in mijn laatste wedstrijd niet meer heb weten te scoren", zei hij met de Braziliaanse vlag in zijn hand. "Ik wil jullie heel graag bedanken voor alle steun en alle liefde die ik van Brazilië heb gekregen."

Brazilië won het oefenduel met Roemenië met 1-0. Het enige doelpunt kwam op naam van Fred, die na een half uur met een diepe buiging plaatsmaakte voor Ronaldo.