Advocaat: Wenger begrijpt Arshavin niet

Advocaat: "Wenger begrijpt Arshavin niet"

08-06-2011 17:05

"Het probleem van Andrei bij Arsenal is dat hij meestal maar twintig minuten per wedstrijd speelt. Wenger brengt hem voornamelijk pas in de tweede helft om de wedstrijd van impulsen te voorzien", zegt Advocaat tegen Sport-Express.

"Dan toont aan dat Arshavin goede wil heeft en alles geeft voor de ploeg. Ik heb twee jaar met hem gewerkt bij Zenit Sint-Petersburg en ik weet hoe hij in elkaar zit. Arshavin moet het van momenten hebben."

Volgens Advocaat worden de kwaliteiten van Arshavin onvoldoende op waarde geschat in Londen. "Daar verwachten ze van spelers dat ze negentig minuten volle bak geven. Als je dat van hem verwacht, dan begrijp je Arshavin niet", vervolgt de bondscoach. "Ik zeg dit niet omdat we een speciale relatie hebben. Absoluut niet. Ik stel Arshavin heus niet op omdat hij Arshavin is."

Wel erkent de keuzeheer van Rusland respect te hebben voor de mens en speler Arshavin. "Maar mocht er zich een speler aandienen in de Russische ploeg die beter is op zijn positie, dan stel ik die zonder pardon op in plaats van Arshavin."