'Medisch wonder' Didulica verrast met terugkeer

'Medisch wonder' Didulica verrast met terugkeer

27-06-2011 19:42

De goalie werd afgelopen seizoen geopereerd aan een nekhernia. Gerekend werd op een revalidatieperiode van een jaar. Didulica oogde maandag echter fit en trainde voluit met de AZ-selectie mee. "De dokters in Australië hebben me groen licht gegeven. Ik ben gewoon als verrassing naar het stadion gereden en gezegd dat ik wilde meetrainen", zegt Didulica op de officiële website van AZ.

"Dat wekte wel wat verbazing, maar ze hebben me mee laten doen. Ik heb nu een titanium plaat in mijn nek. De botten in mijn wervel moeten naar elkaar toe groeien. Maar ik hoop eind augustus weer een wedstrijd te spelen."

"Dat had ik een tijdje terug niet durven dromen. Ik was sterk vermagerd en kon niet eens een pen optillen. Mijn ouders huilden toen ze me zagen. Het was de ergste pijn die ik ooit heb gevoeld. Mijn vrouw en ik waren al bezig met life after football, maar nu sta ik hier. Ik ben een gelukkig man."

Op de eerste training van AZ ontbraken Celso Ortiz, Kolbeinn Sigthórsson, Johann Berg Gudmundsson en Sergio Romero. Aanwinst Ruud Boymans debuteerde op de training van de Alkmaarders.