Strootman: Ik zie PSV niet als een tussenstation

Strootman: "Ik zie PSV niet als een tussenstation"

30-06-2011 12:02

"De stappen volgen elkaar snel op, maar daar denk ik niet over na", zegt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. Strootman ziet wel waar het schip strandt. "Ik plan mijn toekomst niet, zie PSV niet als een tussenstation naar het buitenland. Dat zou van geen respect getuigen."

De international was voor zijn gevoel nog niet klaar bij FC Utrecht. "Maar PSV is de top van Nederland, waar ik sneller een betere voetballer kan worden. En dus was dit de meest logische stap", aldus Strootman, die aan het denken is gezet door Bert van Marwijk. "Als de bondscoach zegt dat je eigenlijk naar een hoger podium moet, ga je daar toch over nadenken."

Het 21-jarige talent wil echter nog niet te veel op de zaken vooruitlopen, zijn transfer is immers nog niet helemaal officieel. "Natuurlijk is de medische check normaal gesproken een formaliteit. Maar een transfer is pas een feit als alle zaken zijn geregeld. En dus juich ik nog niet te hard. Dat kan alleen maar tot een teleurstelling leiden. Pas na de keuring en afronding op zondag zal ik écht beseffen dat ik bij PSV voetbal."