Gudde: Vertrek Been een pure nederlaag

Gudde: "Vertrek Been een pure nederlaag"

14-07-2011 12:39

De bestuurder, die sinds 2007 werkzaam is bij de club, werd eerder al eens geconfronteerd met het vertrek van Gertjan Verbeek. "Maar dit is niet te vergelijken met de situatie van destijds. Dat neemt niet weg dat dit ons allesbehalve trots maakt", zegt Gudde in gesprek met het Algemeen Dagblad. De algemeen directeur vindt niet dat zijn eigen positie onder druk staat.

Gudde moet in Rotterdam zorgen voor een gezonde financiële huishouding, het verbeteren van de samenwerking tussen Sportclub Feyenoord en de komst van een nieuw stadion. "De financiële sanering loopt goed. Maar de eenwording en dan vooral de samenwerking met de sportclub verloopt moeizaam, dat klopt. En het vertrek van Mario is een pure nederlaag."

Of hij zelf ook onder druk staat, laat Gudde 'aan anderen over'. "Het was ook voor mij een verrassing dat de spelersgroep zo oordeelde over Mario Been. Anderhalf jaar lang heeft Leo Beenhakker hier als technisch directeur gewerkt. Als wij aan hem vroegen of alles liep tussen de technische staf en de selectie zei Leo: 'daar beneden, daar wordt goed werk geleverd'."

"Na het vertrek van Beenhakker heb ik vier maanden lang het technische gedeelte voor mijn rekening genomen. Ook toen proefde ik niet dat er een breuk zou komen. En ook Martin van Geel heeft dat nu niet zo ervaren."

"We waren vooral verrast door de snelheid waarmee alles is gegaan. Gelukkig is alles met Mario financieel prima afgehandeld. En dat is ook zo, omdat Mario zich zeer fatsoenlijk naar de club heeft opgesteld. Als een gebaar naar de club."