Juventus mengt zich in dure strijd om Tévez

Juventus mengt zich in dure strijd om Tévez

15-07-2011 11:37

De Braziliaanse voetbalclub, in het verleden ook al eens werkgever van Tévez, zag eerder deze week een bod van ruim veertig miljoen euro afgewezen worden door Manchester City. Volgens de voorzitter, Andres Sanchez, besloot Juventus daarop een nieuw bod bij de Engelse club neer te leggen. Daarmee reageert Juventus op het mislopen van Sergio Agüero, een andere Argentijnse spits.

"Er is niets veranderd", zegt Sanchez. "Manchester City moet besluiten of zij Tévez willen verkopen of niet. Ze hebben een bod van Juventus ontvangen van 52 miljoen euro, maar Tévez wil niet in Europa blijven. Ik blijf dromen. Het hangt af van City. Als ik voorzitter was van een club waar hij speelde zou ik hem niet verkopen. Maar het woord van een speler weegt zwaar."

"Als een speler wil vertrekken, dan vertrekt hij. In het voetbal zijn contracten gemaakt om te verbreken", aldus Sanchez. Tévez wil vertrekken bij Manchester City om dichter bij zijn familie te kunnen zijn. Naast een terugkeer naar Zuid-Amerika zouden ook clubs uit Italië en Spanje kans maken op zijn handtekening.