Ferguson verwacht veel van 'nieuw' Chelsea

  Ferguson verwacht veel van 'nieuw' Chelsea

  Ferguson ziet Chelsea als de voornaamste concurrent om de titel voor zijn eigen ploeg. Dat heeft vooral te maken met de aanstelling van Villas-Boas, die vorig seizoen zeer succesvol was met FC Porto. "Chelsea heeft een grote stap gezet en er ligt een enorme uitdaging voor hem. Maar hij kent de club en heeft er al eerder gewerkt, dat is een groot voordeel."

  Villas-Boas was in het verleden assistent onder toenmalig Chelsea-trainer José Mourinho. "We zien Chelsea als onze voornaamste concurrent in de titelstrijd", vervolgt Ferguson tegen BBC Sports. "Villas-Boas heeft de beschikking over veel ervaren spelers en voor een jonge coach die naar een grote club gaat kunnen ervaren spelers erg helpen."

  Met zijn 33 jaar is Villas-Boas de jongste coach in de Europese top. Ferguson zelf begon op zijn 32ste als trainer, maar dat is volgens de Schot niet te vergelijken. "Ik startte toen in de tweede divisie van Schotland. Alles wat ik had was een fysiotherapeut, geen assistent of wat dan ook. Hij heeft het voordeel, kijkend naar zijn leeftijd, dat hij de beschikking heeft over de staf die hij wil hebben."

  Lees meer over:Manchester United

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws