'Van Gastel heeft zegen spelersgroep Feyenoord'

'Van Gastel heeft zegen spelersgroep Feyenoord'

19-07-2011 09:59

Het tweetal neemt, samen met parttimer Giovanni van Bronckhorst, de honneurs waar sinds het vertrek van Mario Been. Vlemmings en Lodewijks menen echter dat er een onwerkbare situatie dreigt door de vertrouwensbreuk tussen technische staf en de spelers die Been hebben weggestemd, meldt De Telegraaf.

Vlemmings heeft nog veelvuldig contact met Been, daardoor is het uitgesloten dat hij de taken van de oefenmeester definitief overneemt. De assistent-trainer was niet direct solidair, maar heeft aan het einde van het laatste trainingskamp laten weten dat hij zich ergert aan de manier waarop Been uit de Kuip is verdwenen. Enige probleem is het kostenplaatje, Feyenoord heeft geen geld om de contracten van de trainers af te kopen.

Een nieuwe trainer losweken bij een andere club lijkt ook uitgesloten, maar wat dat betreft is de oplossing dicht bij huis te zoeken. Jean-Paul van Gastel wordt genoemd als mogelijke opvolger van Been. De trainer van de A-jeugd wordt door de achterban en de opleiding beschouwd als talentvolle coach, daarnaast is er nog een positief punt. Van Gastel heeft 'de zegen' van de spelersgroep.