Rutten: Alles blijft open tot begin september

Rutten: "Alles blijft open tot begin september"

20-07-2011 18:01

"Na het vertrek van Maza zijn we op zoek naar een verdediger en daarnaast hebben Orlando Engelaar en Otman Bakkal aangegeven open te staan voor een vertrek", vertelt Rutten op het digitale thuis van de Eindhovense club. "Dus alles blijft nog open tot begin september en dat is heel vervelend voor mij als coach. In de voorbereiding probeer je automatismen te creëren."

Een probleem maakt Rutten er niet van. "Je moet het als coach doen met hetgeen je tot je beschikking hebt", vervolgt de coach, die ook de talenten een kans heeft gegeven. "Er zit absoluut progressie in en sommige spelers hebben zich goed ontwikkeld, maar spelers hebben ook een grens. Al met al ben ik best wel content."

"Na Oostenrijk lassen we een paar dagen rust in, om daarna aan het laatste blok van de voorbereiding te gaan beginnen. Echte wedstrijden, dat is natuurlijk het allermooiste. We hebben deze week behoorlijk wat trainingsarbeid verricht. Het belangrijkste is dat we fit blijven en we zullen dan ook geen enkel risico nemen. Zoals we er nu voorstaan, geeft vertrouwen", besluit de PSV-trainer.