Racing Genk pakt wel volle buit

Racing Genk pakt wel volle buit

30-07-2011 23:56

Racing Genk heeft dus niet het slechte voorbeeld van Anderlecht en Standard Luik gevolgd. Beide ploegen morsten bij hun eerste opdracht al meteen met de punten, maar de Limburgers verslikten zich niet in het vernieuwde Beerschot.

Na een rustige verkenningsronde maakte Racing Genk in vijftien minuten het verschil. Al kwam de openingstreffer er wel met een gelukje. Een afgeweken schot van Daniel Tözser hobbelde voorbij een kansloze Kristof Maes in doel.

De andere treffers onderstreepten dan weer het verschil in klasse. Elyaniv Barda rondde met het hoofd een uitstekende Genkse aanval af en David Hubert zorgde met een heerlijke knal uit de tweede lijn voor een derde feestje in de tribunes. Wedstrijd geklaard nog voor de koffie moest geschonken worden.

Met de Europese verplaatsing richting Belgrado in het vooruitzicht spaarde Racing Genk na de pauze zijn krachten. Anthony Vanden Borre kreeg de handen nog even op mekaar met een flits, maar de rechtsachter besloot pal op Maes. Gary Kagelmacher milderde nog vanop de stip, maar Beerschot kon Racing Genk niet meer uit balans brengen.