Dortmund klopt HSV in Duitse seizoensopener

06-08-2011 00:35

Bij HSV begon Eljero Elia in de basis. De nog niet volledig fitte Jeffrey Bruma bleef de hele wedstrijd op de bank. Het was al snel duidelijk dat HSV geen schijn van kans had op bezoek bij Dortmund, dat de bezoekers bij vlagen compleet van het veld speelde.

In de zeventiende minuut kwam Dortmund volledig terecht op voorsprong. Kevin Grosskreutz werd de diepte in gestuurd door Mario Götze en rondde vanaf vijftien meter feilloos af. Ruim tien minuten later werd het al 2-0 toen Götze scoorde na een fraaie combinatie met Robert Lewandowski.

Elia, die zeer teleurstellend speelde, keerde na rust niet meer terug in het veld, maar het mocht niet baten voor HSV. Al na drie minuten was het opnieuw raak voor Dortmund. In twee instanties schoot Grosskreutz zijn tweede doelpunt van de avond tegen de netten. Robert Tesche deed nog wel wat terug namens HSV, maar verder kwamen de bezoekers niet.