'Boulah' klopt 'Hunter'; Augsburg speelt gelijk

06-08-2011 19:24

De thuisploeg, met Khalid Boulahrouz en 'Maza' Rodriguez in de basiself, was gedurende het gehele duel de bovenliggende partij. Ten overstaan van het eigen publiek wilde Stuttgart direct korte metten maken met het teleurstellende afgelopen seizoen, Schalke 04 kwam niet verder dan enkele plaagstootjes. Klaas-Jan Huntelaar beleefde in de punt van de aanval een moeizame wedstrijd.

Stuttgart opende de score na 37 minuten spelen. Het was spits en aanvoerder Cacau die een kopbal van 'Maza' vlak voor doelman Ralf Fährmann van richting veranderde: 1-0. Kort na rust sloeg de thuisclub opnieuw toe. Deze keer was het uitblinker Martin Hanrik die doel trof. Hij werkte, volkomen vrijgelaten, op aangeven van Christian Molinaro de 2-0 binnen.

Het hoogtepunt vond in de laatste minuut van de officiële speeltijd plaats. Invaller Shinji Okazaki, een aankoop waarvan in Zuid-Duitsland veel verwacht wordt, toonde zijn klasse. De Japanner sneed vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en plaatste met de linkervoet de bal in de verre hoek naast Fährmann: 3-0.

Daarmee beleefde Schalke 04, dat eerder de Duitse Supercup veroverde en zonder problemen doorstootte in het bekertoernooi, een tegenvallende start van het nieuwe seizoen. Dat geldt niet voor FC Augsburg. De promovendus wil zich dit seizoen bijzonder graag bewijzen, zaterdag werd het eerste punt verdiend.

FC Augsburg ? SC Freiburg 2-2

De ploeg van trainer Jos Luhukay, die startte met Marcel de Jong, Paul Verhaegh en Lorenzo Davids in de basiself, knokte zich in eigen huis naar een gelijkspel tegen SC Freiburg. Twee keer keek Augsburg zaterdag tegen een achterstand aan, evenzoveel keer kwam de thuisploeg langszij.

Namens Freiburg ging Papiss Cissé door met waar hij afgelopen seizoen bekendheid mee verwierf: scoren. Drie minuten na de thee tekende hij zijn eerste treffer van het seizoen aan: 0-1.

Augsburg knokte zich terug in het duel en kwam tien minuten later via Sascha Mölders op gelijke hoogte: 1-1. Weer twee minuten later keek Augsburg opnieuw tegen een achterstand aan. Cedric Makiadi trof doel: 1-2. Het was opnieuw Mölders die zijn ploeg in het eerste Bundesliga-duel van het seizoen aan een punt hielp. Negen minuten voor tijd schoot hij de 2-2 binnen.