Boateng vraagt Forest-fans geduld te hebben

Boateng vraagt Forest-fans geduld te hebben

08-08-2011 15:34

De Nederlandse routinier kent de Engelsman nog van hun gezamenlijke periode bij Middlesbrough. Nu werken de twee samen in het Championship bij Nottingham, maar de opening van het seizoen was met een 0-0 tegen Barnsley teleurstellend.

Volgens Boateng heeft de werkwijze van McClaren even tijd nodig. "De mensen zijn het niet gewend in deze divisie. Zij willen lange ballen en vechtlust zien", zegt de voormalig international tegen The Daily Star. "Maar we gaan het proberen, want als je promoveert naar de Premier League, dan moet je wel verzorgd spelen."

"Je kunt niet de lange bal spelen, om vervolgens na een promotie een verandering door te voeren. Dan ga je eraan", legt Boateng uit. "De manager heeft een driejarig contract en probeert iets neer te zetten."

"Toen ik voor Middlesbrough tekende zei hij dat we binnen twee jaar gingen proberen Europees te spelen", vervolgt de ervaren kracht. "En in twee jaar speelden we ook Europees voetbal, dus we moeten geduld hebben. Hij is een geweldige manager en we hebben goede spelers."

In het seizoen 2005/06 haalde Middlesbrough zelfs de finale van de UEFA Cup. Sevilla bleek daarin echter veel te sterk (4-0).