FC Groningen blij met komst spits Texeira

FC Groningen blij met komst spits Texeira

31-08-2011 19:33

De twintigjarige Texeira kon alleen naar FC Groningen komen wanneer Matavz naar PSV zou vertrekken. Die laatste transfer leek te zijn afgeketst, maar desondanks besloot het talent zondag op het vliegtuig naar Nederland te stappen in de hoop alsnog een contract te kunnen tekenen.

Woensdag kwam het zover. Nadat eerder de onderhandelingen tussen PSV en FC Groningen over Matavz nog waren stukgelopen, kwamen beide partijen alsnog tot een akkoord. Daarop bereikte Groningen ook een akkoord met Texeira en Defensor waarna de presentantie van de talentvolle spits volgde in Stadion Euroborg.

Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, blikt op de clubsite terug op de hectische transferdagen. "Het belangrijkste voor ons was daarbij het persoonlijke aspect van twee spelers. Eerder dit jaar zijn wij maanden in onderhandeling geweest met Napoli en zijn wij uiteindelijk tot een akkoord gekomen met de Italiaanse club, maar vervolgens kon of wilde Napoli de gedane beloftes richting Matavz niet waarmaken en/of nakomen en kwam het niet tot een deal."

"De afgelopen periode toonde PSV belangstelling, maar de transfervergoedingen die door technisch directeur Marcel Brands werden genoemd, kwamen niet in de richting van wat wij in ons hoofd hadden. Intern bij PSV werd evenmin groen licht gegeven voor het afronden van de transfer. Een overgang van Matavz naar Eindhoven leek daarom lange tijd ver weg. Opnieuw dreigde voor Matavz een enorme teleurstelling."

Nijland vervolgt: "Intussen hadden we daarbij ook nog eens te maken met de verwachtingen van Texeira en zijn grote en vurige wens om voor FC Groningen te mogen gaan voetballen. Al met al kregen we toen het besef dat bij de overgang van Matavz naar PSV en daaraan gekoppeld de komst van Texeira naar Euroborg, alle partijen tevreden zouden zijn. We dienden dan wel van PSV een transfervergoeding te ontvangen, die recht zou doen aan de status van Tim Matavz."

Waar FC Groningen net geen anderhalf miljoen euro betaalt voor Texeira, levert de transfer van Matavz de club zes miljoen euro netto op. Nijland is tevreden. "Uiteindelijk is het allemaal gelukt, maar ik mag wel stellen dat dit één van de meest bijzondere transferwindows is geweest sinds ik directeur ben bij FC Groningen en dat is al heel wat jaren. Nimmer was er zo lang onduidelijkheid over welke kant het op zou gaan."