Yulu-Matondo: Ik wil Westerlo helpen met goals

Yulu-Matondo: "Ik wil Westerlo helpen met goals"

09-09-2011 13:22

Westerlo beleeft een slechte start, slechts een punt verzamelde het. "Het zal wel beteren. Voetballend zit het best snor, maar scoren lukt moeilijk. Daar hoop ik mee voor te zorgen. We zullen ons truitje nat maken, te beginnen tegen Standard. Waarom zouden we daar niets rapen? Ik hoop dat ik speelgerechtigd raak, want fit ben ik alleszins", vertelt Yulu-Matondo in Het Nieuwsblad.

Bij het Bulgaarse Levski Sofia, waar hij geen nieuw contract kreeg, had hij het niet naar zijn zin. "Het leven in Bulgarije beviel me wel, maar het voetbal niet echt. Je hebt er maar drie echte topaffiches: tegen Plovdiv, CSKA Sofia en Litex Lovech. Naar de andere wedstrijden komt geen kat kijken. Levski is een topploeg à la Anderlecht, maar ik wilde
weg van het agressieve voetbal."

Westerlo gooide Yulu-Matondo een reddingsboei toe. "Ik was erg blij dat ik me bij Westerlo mocht komen bewijzen. Met Jan Ceulemans kom ik mijn trainer van bij Club Brugge tegen. Ik ken hem als een correct man die zijn spelers veel vertrouwen geeft."

Andere opties dienden zich ook aan voor de de ex-spits van Club Brugge en Roda JC. "Ik kon gaan testen in Griekenland, Cyprus en Schotland, maar wilde per se mijn carrière in België herlanceren. Roda en Levski waren achteraf gezien slechte keuzes. Nu ik 25 ben, wilde ik de goede keuze maken."