Groep F: BVB knokt zich laat naast Arsenal

14-09-2011 00:40

Voor Arsenal en Borussia Dortmund is het seizoen in nationaal opzicht matig begonnen, dus voor beide ploegen was het onderlinge CL-duel een goede kans om het moraal wat op te krikken.

Wat dat betreft kwam Dortmund in eigen huis het best voor de dag. Na een vroege kans voor Arsenal-speler Gervinho namen de Duitsers het heft in hand. Er waren een paar grote kansen, maar zowel Kevin Großkreutz, Shinji Kagawa (beiden over) als Robert Lewandowski (van de lijn gehaald) misten scherpte en geluk.

Daarvan kon Arsenal profiteren. Aanvoerder Robin van Persie schoot eerst via de vuisten van doelman Roman Weidenfeller naast, maar vlak voor rust trof de Nederland alsnog doel. Na een fout van Sebastian Kehl kon Theo Walcott de bal oppikken en een steekbal geven op Van Persie, die met rechts feilloos raak schoot.

Na rust voorkwam Weidenfeller met een puike redding opnieuw een goal van Gervinho. Ook Arsenal-goalie Wojciech Szczesny manifesteerde zich uitstekend. Hij keerde tien minuten voor tijd een schot van dichtbij van Neven Subotic en zag later hoe Mario Götze maar net naast mikte.

De verdiende 1-1 in de 88ste minuut kon hij echter niet voorkomen. Ivan Perisic hielp Dortmund aan een belangrijk punt tegen Arsenal. De van Club Brugge overgekomen spelmaker scoorde met een fantastische volley van net buiten de zestien. Szczesny voorkwam zelfs nog de 2-1. Hij ranselde een schot van Lewandowski uit zijn doel.

Marseille pakt punten in Athene: 0-1
In Athene nam Olympique Marseille het op tegen Olympiakos Pireaus. Voor rust kreeg de uitclub de beste kansen, maar Souleymane Diawara mikte naast en Benoit Cheyrou schoot in kansrijke positie over. Namens de Grieken was er een mogelijkheid voor de Belg Kevin Mirallas, maar ook zijn vizier stond niet op scherp.

Vlak na de pauze scoorde Marseille de 0-1. Jeremy Morel brak door op links en zette afgemeten voor op Lucho González, die afrondde. Het bleek tevens de eindstand, ondanks de rode kaart voor Rod Fanni.