Westerlo doet gouden zaak, Cercle stelt teleur

18-09-2011 00:19

Cercle Brugge leefde de voorbije weken op een wolk, maar in de eerste helft tegen Lierse liepen de mannen van Bob Peeters met hun hoofd in de wolken. Het frisse, frivole voetbal was ver zoek. De beste kansen waren voor de bezoekers, die op slag van rust Gonzague Vandooren kwijtspeelden met een rode kaart.

Peeters vuurde zijn troepen aan na de pauze en dat loonde. De Brugse vereniging ging beter spelen door de  inbreng van Oleg Iachtchouk, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Lierse nam vrede met een gelijkspel.

Cercle Brugge ging in de laatste minuten overhaast te werk en kon niet meer scoren. Een kleine domper op de feestvreugde van de voorbije dagen. Cercle blijft wel nog leider, maar AA Gent neemt het zondag nog op tegen Anderlecht.

<-->Ceulemans klopt Van der Elst
Westerlo ? Sint Truiden was een duel in de kelder van het klassement, waarin twee maten elkaar tegen het lijf liepen: Jan Ceulemans en Franky Van der Elst. Beide ploegen hadden schrik om te verliezen en schuwden de risico?s. Veel viel er in Het Kuipje niet te beleven in de eerste helft.

Davino Verhulst had blijkbaar iets verkeerds gegeten tijdens de rust want de keeper van Sint-Truiden zag er niet goed uit op een voorzet van Rachid Farssi, een fameuze blunder. Shlomi Arbitman trok er zich niets van aan en de Israëlische spits scoorde de bevrijdende treffer. Verhulst en Arbitman speelden even later het tafereeltje nog eens na. De keeper van STVV blunderde en de Westelse aanvaller maakte het opnieuw af.

In de slotfase voorkwam Bart Deelkens dat Sint-Truiden de aansluitingstreffer kon scoren. Het team van Ceulemans pakte een gouden driepunter, Sterke Jan redde zijn vel en troostte Van der Elst met een klopje op de schouder. The Fox en Sint-Truiden bleven ontgoocheld achter.

Pandoering voor KV Mechelen
Is het beste er al af bij KV Mechelen? Het team van Marc Brys begon goed aan de competitie, maar tegen Bergen ging het serieus kopje onder: 5-1.

Jérémy Perbet scoorde een hattrick, Rachid Bourabia nette er twee voor Bergen. Abdul-Yakinu Iddi redde de eer voor KV Mechelen, dat een draak van een wedstrijd speelde.

Overtuigende thuiszeges
Verder nam KV Kortrijk vlot afstand van Oud-Heverlee Leuven. Het werd 2-0, Mustapha Oussalah en Brecht Capon zorgden voor de doelpunten. Een zege van de thuisploeg waar niets op af te dingen viel. Het team van Hein Vanhaezebrouck sluipt naar de zesde plaats.

Ook Beerschot nam thuis vlot de maat. Zulte-Waregem werd met 2-0 ingepakt. Ibrahima Sidibe scoorde na een kwartier. Guillaume François deed hetzelfde, maar in de laatste minuten.