'Schalke flirt met UEFA Cup-winnaar Stevens'

'Schalke flirt met UEFA Cup-winnaar Stevens'

23-09-2011 14:08

De club van Klaas-Jan Huntelaar is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nu Ralf Rangnick door vermoeidheidsproblemen is opgestapt. Schalke neemt echter in de komende dagen nog geen beslissing over de aanstelling van de nieuwe man, meldt Bild.

"Ralf verdient het niet dat we ons nu al over kandidaten uitlaten", gaat manager Horst Heldt niet op de namen in. Schalke 04 wil ook nog even de tijd nemen. Niet eerder dan volgende week zal de nieuwe trainer voor de groep staan.

Huub Stevens was van 1996 tot 2002 al werkzaam in Gelsenkirchen. In 1997 won hij met Schalke de UEFA Cup en in 2001 en 2002 pakten Die Königsblauen de Duitse beker. Momenteel is hij zonder club, nadat hij ontslagen werd bij Red Bull Salzburg. Ook HSV, dat deze week Michael Oenning de laan uitstuurde, dingt naar de diensten van Stevens.

Mike Büskens speelde elf seizoenen bij Schalke en werkte ook onder Stevens. Hij was al interim- en assistent-trainer, voordat hij als hoofdcoach bij zijn huidige club Greuther Fürth aan de slag ging. Hansi Flick heeft geen connectie met Schalke.