Groep D: Sporting wint, Van Wolfswinkel scoort

30-09-2011 01:00

De Nederlander Ricky van Wolfswinkel stond aan de basis van de zege op Lazio. Op brutale wijze hakte de spits Sporting op voorsprong. Daarmee toonde de oud-spits van Vitesse en FC Utrecht opnieuw zijn waarde, aangezien hij de afgelopen weken al vaker tot scoren kwam.

In de slotfase van de eerste helft kwam de 2-1 eindstand tot stand. Miroslav Klose maakte gelijk door scherp te reageren op een vrije trap, waarna Sporting in de tweede minuut van de blessuretijd opnieuw toesloeg.

Onder toeziend oog van Stijn Schaars zorgde Emiliano Insúa opnieuw voor een Portugese voorsprong. Daar bleef het bij, ondanks het feit dat de matchwinnaar vijf minuten na rust tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Vaslui en Zürich in evenwicht
Het duel tussen FC Vaslui en FC Zürich leverde geen winnaar op. Na negentig minuten spelen stond er een 2-2 stand op het scorebord.

Alexandre Alphonse en Admir Mehdemi brachten de Zwitsers tweemaal op voorsprong, maar aanvoerder Wesley en Mike Temwanjera bezorgden de thuisploeg alsnog een punt.