Overtuigend Standard klopt Kopenhagen

30-09-2011 00:57

José Riga bleef roteren, ook voor de komst van Kopenhagen. Yoni Buyens, Gohi Bi Cyriac en Mohamed Tchité verzeilden op de bank. Mbaye Leye, de Israëliër Maor Bar Buzaglo en de Venezolaan Luis Manuel Seijas mochten van Riga opdraven.

Kopenhagen eiste in de eerste helft de bal op, zonder gevaarlijk te zijn. Al keurde de Griekse scheidsrechter Anastasios Kakos wel een doelpunt van de bezoekers af, de grensrechter had buitenspel gezien. Standard kwam niet in de problemen, maar verontrustte Kopenhagen ook nooit. Alleen Franck Berrier wakkerde het vuur op Sclessin even aan met een vluchtschot dat naast het doel belandde. Een eerste helft om snel te vergeten.

Volley van Seijas
Reden genoeg voor Riga om in te grijpen. Buzaglo bleef in de kleedkamer en Tchité maakte zijn opwachting. Seijas speelde een bleke eerste helft, maar kreeg nog wat extra krediet. Riga zal het zich niet beklaagd hebben, want de Venezolaan trof raak met een knappe volley. Een voorsprong waar Standard recht op had nadat het zich herpakte na een slappe eerste helft.

Het doelpunt van Seijas gaf Standard vleugels. De gas werd opengedraaid, Felipe scoorde aan de tweede paal na een hoekschop. Zijn collega in de verdediging, Kanu, wilde niet onderdoen en kopte raak na ook een corner. De Braziliaanse verdedigers van Standard hadden tijd zat om zich aanvallend uit te leven want de levensgevaarlijke Senegalese spits Dame N'Doye bleef diep onder de verwachtingen.

Ontgoochelend Kopenhagen
Kopenhagen kon niets meer terugdoen. Bij Standard hadden ze waarschijnlijk wel wat meer tegenstand verwacht, maar niemand die daar op Sclessin over zeurde. De eerste helft van de Belgische bekerwinnaar was niet om aan te zien, de tweede helft maakte echter veel goed. Seijas toonde voor het eerst zijn klasse en lijkt na zijn applausvervanging al in de bovenste schuif te liggen bij de fans.

Hannover 96 wint
Hannover 96, de favoriet in de groep, won met 1-2 op bezoek bij Vorskla Poltava. Standard neemt het de volgende twee wedstrijden in de Europa League op tegen de Oekraïense club.

Als Jelle Van Damme en co twee keer doen wat ze moeten doen, wenkt Europees voetbal na de winterstop en dat zonder Axel Witsel, Steven Defour en Mehdi Carcela. Verrassend en bijzonder fraai.