Zwolle wint en verrast met periodetitel

30-09-2011 23:53

FC Zwolle had het ondanks de uiteindelijk ruime zege allerminst eenvoudig tegen Telstar. Arne Slot, Furdjel Narsingh en Nassir Maachi brachten de thuisclub drie keer op voorsprong, maar de bezoekers maakten telkens gelijk. Gerson Sheotahul, Sjaak Lettinga en Johan Plet waren namens Telstar trefzeker.

De bijna achtduizend toeschouwers mochten uiteindelijk toch nog feest vieren. Opnieuw Maachi en Bram van Polen bezorgden FC Zwolle nog in de eerste helft een 5-3 voorsprong. Slot en Joey van den Berg (strafschop) bepaalden de eindstand op 7-3. Doelman Stephan Veenboer van Eindhoven kreeg nog een rode kaart.

Eindhoven faalt in Maastricht
FC Eindhoven maakte een fantastische opening van het seizoen door. De formatie van trainer Ernest Faber had bij een gelijkspel de periodetitel veroverd, maar op bezoek bij MVV Maastricht werd een 1-0 nederlaag geleden. Michael La Rosa zorgde in de 84ste minuut voor de enige en dus winnende treffer van de avond.

Zege Willem II, zware blessure Swinkels
Het thuisduel met Sparta Rotterdam is voor Willem II opin een deceptie uitgelopen. De Tilburgse club won de confrontatie weliswaar met 2-1, maar zag aanvoerder Arjan Swinkels met een zware blessure het veld verlaten middels een ambulance. Vermoedelijk heeft de centrale verdediger nekletsel overgehouden aan een botsing met teamgenoot David Meul.

Door de blessure van Swinkels lag de wedstrijd bijna twintig minuten stil. De stand was toen al 2-1 in het voordeel van de Tricolores. Mitchell Piqué en Niek Vossebelt zorgden binnen achttien minuten voor een comfortabele voorsprong, waarna Jeroen Veldmate namens Sparta in de 25ste minuut de eindstand op het bord bracht.