Duur verlies Gladbach, Dortmund 'putzt' Augsburg

01-10-2011 19:24

Johannes Flum hielp de thuisploeg aan de zege, door in de negentiende minuut de enige treffer van de wedstrijd aan te tekenen. Roel Brouwers zat bij Gladbach op de bank. Daar bleef hij de gehele wedstrijd zitten.

Bor. Dortmund - FC Augsburg 4-0

Het FC Augsburg van Jos Luhukay was zaterdag niet opgewassen tegen regerend landskampioen Borussia Dortmund. In het Signal Iduna Park ging de promovendus met 4-0 onderuit. De Poolse aanvaller Robert Lewandowski nam voor rust de eerste twee treffers van de thuisploeg voor zijn rekening.

Kort na rust liet Gibril Sankoh na vanaf elf meter Augsburg terug in de wedstrijd te brengen. Hij liet het buitenkansje onbenut. De bezoekers kregen niet veel later de rekening gepresenteerd toen Mario Götze de 3-0 binnenwerkte. Lewandowski maakte er kort voor het sluiten van de markt nog 4-0 van.