City wint en houdt gelijke tred met United

City wint en houdt gelijke tred met United

01-10-2011 19:55

Alle doelpunten op Ewood Park vielen na rust. Adam Johnson nam het voortouw. Hij rondde op aangeven van Aleksandar Kolarov doeltreffend af: 0-1. Drie minuten later was het opnieuw raak, ditmaal was Mario Balotelli de gevierde man. Samir Nasri bracht hem in stelling om de tweede treffer van City aan te tekenen: 0-2.

Een kwartier voor tijd was het verzet van Blackburn definitief gebroken toen David Silva Nasri vond. De van Arsenal overgekomen Fransman schoot binnen: 0-3. Diezelfde Nasri gaf Stefan Savic de kans de 0-4 op het bord te zetten. Nigel de Jong bleef het gehele duel op de bank bij City, dat door de overwinning net als United op negentien punten uit zeven duels komt.

Newcastle rukt op naar plek drie

Aan de opmars van Newcastle United lijkt geen einde te komen. The Magpies zegevierden zaterdag op bezoek bij Wolverhampton Wanderers (1-2) en mogen zich zodoende in elk geval één avond de nummer drie van Engeland noemen.

Demba Ba en Jónas Gutiérrez verzorgden op Molineux de doelpuntenproductie namens Newcastle. Steven Fletcher deed iets terug voor de thuisclub.

Uitslagen Premier League:

Everton - Liverpool 0-2
Wolves - Newcastle United 1-2
Sunderland - West Bromwich 2-2
Aston Villa - Wigan Athletic 2-0
Manchester United - Norwich 2-0
Blackburn - Manchester City 0-4