Gent pakt OHL in, KV Mechelen blijft kwakkelen

02-10-2011 00:11

OH Leuven kan het de topclubs knap lastig maken. Op de openingspeeldag won het van Anderlecht en vorig weekend pakte het een punt tegen Racing Genk. AA Gent wist waar het zich aan kon verwachten en liet zich niet in de luren leggen, al zag het er tijdens de pauze niet goed uit.

De Sloveense spits Zlatan Ljubijankic effende het pad voor de Buffalo?s, maar vlak voor de rust sloegen de bezoekers terug. Jordan Remacle brak uit en scoorde met een lobje. Standhouden konden de Leuvenaars niet. De Spaanse aanvoerder César Arzo bracht Gent opnieuw op voorsprong.

Trond Sollied jutte zijn troepen flink op. Ljubijankic kopte het geruststellende derde doelpunt binnen, Tim Smolders klaarde de klus, 4-1. Christian Brüls had een groot aandeel in de zege en kreeg van het publiek een open doekje. In de schaduw van Yassine El Ghanassy ontbolsterde het zomerkoopje in geen tijd.

Elimane Coulibaly en Yaya Soumahoro dreven in het slot de score nog wat op, 6-1. Een forse klop voor OH Leuven. AA Gent is dankzij de verpletterende zege even leider. Zondag spelen Anderlecht en Club Brugge en kunnen ze over de Gentenaars wippen.

STVV pakt tweede puntje
Sint-Truiden ging tegen Cercle Brugge op zoek naar zijn eerste competitiezege. De klas van Franky van der Elst scoorde goede punten in de eerste helft en kon tijdens de koffie genieten van een voorsprong dankzij Reza Ghoochannejhad.

Na de rust drong Cercle aan, maar Bram Castro stond pal. De Limburgers verdubbelden ei zo na de voorsprong, Nuno Reis veegde de kopbal van Koen Daerden van de lijn. Daarna ging het bergaf met Sint-Truiden, Daerden kreeg zijn tweede gele kaart en mocht inrukken. Tot overmaat van ramp voor STVV trapte Hans Cornelis de gelijkmaker binnen.

Weg drie punten. Het zag er belabberd uit toen Amido Baldé de 2-1 scoorde, maar in de laatste minuut verschalkte Reis zijn eigen doelman Bram Verbist. Van der Elst bleef niet met lege handen achter, maar veel koopt hij niet met zijn eerste puntje.

KV weer onderuit
KV Mechelen verloor zijn vorige drie competitiewedstrijden. Een nederlaag op bezoek bij Kortrijk was dan ook absoluut te vermijden. In de eerste helft dirigeerde Kortrijk, voor KV wrong Boubacar Diabang twee kansen de nek om.

Zuur voor de bezoekers want in de tweede helft kende de Serviër Dalibor Veselinovic geen genade, 1-0. KV Mechelen moest de kelk tot de bodem ledigen, Antonio Ghomsi kreeg een rode kaart. Weer geen punten voor Malinwa dat na een schitterende competitiestart helemaal kopje ondergaat.

Geen stap vooruit
Westerlo heeft zijn schaapjes nog niet op het droge. De drie punten thuishouden was meer dan welkom voor Jan Ceulemans. Dan moesten zijn mannen Zulte Waregem opzij zetten.

Shlomi Arbitman zorgde voor de voorsprong. De bezoekers knokten terug en kregen wat ze verdienden, Giuseppe Rossini scoorde op slag van rust. Daar bleef het bij in het Kuipje. Veel schieten beide ploegen er niet mee op.

Kleine revanche voor Perbet
Lokeren nam een vliegende start tegen Bergen. Na tien minuten stonden de namen van Benjamin Mokulu en Koen Persoons op het scorebord. Ook Jérémy Perbet kon niet ontbreken op het bord, de Franse doelpuntenmachine scoorde even later de aansluitingstreffer.

Na de rust creëerde Bergen het meeste gevaar, maar Lokeren toonde zich van zijn efficiëntste kant. De Senegalees Ibrahim Gueye kopte binnen na een corner. Einde verhaal voor de Draken en geen revanche voor Perbet, zo leek het. Maar dat was buiten Maël Lépicier gerekend. De landgenoot van Perbet scoorde nog twee keer op het einde en redde zo een felbevochten punt voor Bergen.