Boateng baalt van vertrek McClaren bij Forest

Boateng baalt van vertrek McClaren bij Forest

04-10-2011 15:46

Boateng (35) keerde deze zomer terug in het Engelse voetbal, na een avontuur bij het Griekse Skoda Xanthi. De middenvelder kwam op voorspraak van McClaren, met wie hij al samenwerkte bij Middlesbrough. "Ontzettend jammer dat Steve opgestapt is", laat Boateng weten aan Voetbal International.

"Hij was toch de reden dat ik deze zomer voor Forest gekozen heb", vervolgt de viervoudig international. "Wij hadden en hebben een speciale band. Steve heeft zijn beslissing aan de spelersgroep uitgelegd. Hij vertelde dat hij ons als spelers niets kwalijk nam. Zijn beslissing had puur te maken met een conflict met een aantal mensen van de clubleiding."

Het is niet bekend of assistent Jerrel 'Jimmy Floyd' Hasselbaink aanblijft en wie de nieuwe manager van de ooit zo grote club (tweemaal winnaar van Europa Cup 1, red.) wordt. "Met Jimmy heb ik nog niet gesproken, geen flauw idee of-ie blijft", zegt Boateng. "Wat betreft de nieuwe trainer gaat mijn voorkeur uit naar José Mourinho. Nee, zonder gekheid, het liefste heb ik een ervaren trainer die net als Steve verzorgd voetbal wil spelen."

Alan Shearer wordt inmiddels gelinkt aan de job. De voormalig topspits van Newcastle United is volgens The Times één van de voornaamste kandidaten. Shearer heeft weinig ervaring als manager. Aan het eind van het seizoen 2008/09 was hij even eindverantwoordelijke bij Newcastle.