Ligeon hoopt op Ajax-debuut tegen AZ

Ligeon hoopt op Ajax-debuut tegen AZ

07-10-2011 20:22

In gesprek met Ajax Life geeft Ligeon toe dat de rode kaart voor Van der Wiel hem een dubbel gevoel gaf. "Ik dacht wel even aan een mogelijk debuut. Je kijkt toch altijd met een schuin oog naar de speler op jouw positie. Al was het voor Ajax natuurlijk niet goed dat ze met tien man verder moesten."

De negentienjarige Ligeon kreeg deze week al speeltijd in het eerste van Ajax, dat een oefenwedstrijd tegen FC Volendam met 3-1 won. "Ik moet verdedigend ook nog wel verbeteren. Aanvallend gaat het allemaal wel goed. Ik ben een beetje een type Dani Alves", aldus het talent.

Ligeon weet nog niet of hij ook tegen AZ bij de wedstrijdselectie van het eerste hoort, maar hoopt daar uiteraard wel op. "Ik heb nog niets gehoord van de trainers. Ik ga gewoon mijn best doen tijdens de trainingen, dan zie ik wel of ik word opgeroepen."

Frank de Boer heeft meerdere opties om Van der Wiel te vervangen tegen AZ. André Ooijer kan zijn positie overnemen, maar vervangt vermoedelijk de geblesseerde Toby Alderweireld. Ook Vurnon Anita is een optie, maar hij presteert de laatste weken goed als linksback. Daley Blind speelde op huurbasis bij FC Groningen goed als rechtsback, maar wordt door De Boer vooral als linksback of centrumverdediger gezien.