Beerschot en Cercle winnen, KV Mechelen op de dool

16-10-2011 00:05

Mechelse miserie
Cercle Brugge pakte Achter de Kazerne uit met een blitzstart. Renato Neto en Igor Vetokele bekroonden de sterke start van de Brugse vereniging. Cercle in een zetel, KV Mechelen in vieze papieren. Tot de Franse kapitein van Malinwa, Julien Gorius, een strafschop feilloos omzette.

Na de rust ging KV Mechelen verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Neto ging te driest in op Gorius en kreeg zijn tweede gele kaart. Marc Brys gooide Denis Alibec in de strijd, geen slechte zet. Het Roemeense goudhaantje van Inter Milaan toonde zijn talent. Gorius en co konden evenwel niet scoren en zitten na vijf nederlagen op rij diep in de put. Cercle blijft verbazen in het spoor van de topclubs.

Losada knijpt Kanaries dood
Sint-Truiden versierde op het kunstgras van Stayen de beste kansen tegen Beerschot. Bij de rust stond het evenwel 0-0. Dat brak de Limburgse hekkensluiter zuur op. Na de pauze kneep Hernán Losada de Kanaries dood. Twee treffers in tien minuten tijd van de Argentijnse artiest.

Reza Ghoochannejhad gaf de Limburgers hoop door een strafschop binnen te trappen. Franky Van der Elst maakte het niet meer van dichtbij mee. Scheidsrechter Laurent Colemonts stuurde The Fox naar de tribune voor te ferm protest.

Tot overmaat van ramp kelderde Ibrahima Sidibe de verwachtingen van Sint-Truiden. De Senegalese ex-spits van STVV zette de verlossende 1-3 op het scorebord. Het Oostenrijkse talent, Rubin Okotie, maakte in de slotfase de 2-3. Even hoop voor Sint-Truiden, maar Adnan Custovic besliste de partij, 2-4. Opnieuw een doelpuntenkermis op het kunstgras van STVV, dat dieper wegzinkt in het moeras.

Elgabas beslissend voor Lierse
De ster van Lierse, Eiji Kawashima, kende na tien minuten een minder moment. De Japanse keeper ging in de fout, Karel D'Haene profiteerde. Een droomstart voor Essevee. Joeri Dequevy kende aan de Gaverbeek een begenadigde dag, scoren lukte niet voor het enfant terrible van Lierse. Dat was weggelegd voor Mohamed Elgabas.

Na de rust nam Zulte Waregem het heft in handen, het stuitte evenwel op Elgabas. De Egyptenaar maakte zijn tweede van de avond. De Pallieters deelden de laken uit en kwamen niet meer in de problemen. Drie belangrijke punten voor Lierse, dat volgend weekend thuis tegen STVV afscheid kan nemen van de gevaarlijke plaatsen.

OHL en Cercle in balans
Veel plezier beleefde Thomas Kaminski nog niet aan Den Dreef. Ook tegen Westerlo was het niet echt zijn dagje. Kaminski zag er niet goed uit na een vrije trap, Evariste Ngolok scoorde voor Westerlo.

OH Leuven duwde na de rust door en dat loonde, Derick Chuka Ogbu knikte binnen. De wedstrijd ontdooide, Westerlo en OHL versierden een rist kansen. Een doelpunt hing in de lucht, maar het viel er niet uit. Veel schieten Westerlo en OH Leuven niet op met het punt, welkom is het wel. Zeker voor Westerlo dat verder wegsluipt van Sint-Truiden.

Perbet scoort elfde keer
Bergen blijft sterk presteren en scoren. Tegen Kortrijk was het de beurt aan Jérémy Sapina, Jérémy Perbet en Sawaneh Ibou om de netten te laten trillen voor De Draken.

Het team van Dennis van Wijk maakte een 0-1-achterstand goed. Mustapha Oussalah had Kortrijk na elf minuten op voorsprong gebracht. Bergen staat voorlopig knap vijfde, Perbet lukte tegen Kortrijk zijn elfde competitietreffer. Bergen heeft zijn rentree in eerste niet gemist.