Levante wint topper van rood Málaga

16-10-2011 21:54

Jose Javier Barkero hielp Levante na veertien minuten op voorsprong. De volgende tegenvaller voor Málaga was de rode kaart die Willy Caballero na een half uur ontving. De goalie maakte zich schuldig aan hands buiten de zestien.

Nog voor de rust profiteerde Levante van het overtal. Juanlu maakte uit een vrije trap de 2-0 en Arouna Koné gooide het duel in het slot door de 3-0 te produceren. De oud-speler van Roda JC en PSV profiteerde van een blunder van tweede doelman Rubén.

Ook zonder Ruud van Nistelrooy, die in de pauze in de kleedkamer achterbleef, wist Málaga in de tweede helft niet meer iets aan de achterstand te doen. Joris Mathijsen maakte in tegenstelling tot zijn landgenoot wel de negentig minuten vol.

Door de overwinning komt Levante op gelijke hoogte met koploper FC Barcelona. Málaga blijft met vier punten minder steken op plaats vijf.