Anderlecht walst over Standard Luik heen

16-10-2011 21:57

Anderlecht werd in de eerste helft gehinderd door een arbitrale dwaling, maar daar trok de thuisploeg zich uiteindelijk niets van aan. Mbokani leek zijn ploeg op 2-0 te zetten, maar de grensrechter oordeelde dat Laurent Ciman de bal voor de lijn uit het doel had gewerkt. Dat was echter niet het geval.

Voor het discutabele moment had Milan Jovanovic zijn oud-werkgever met een kopbal al op achterstand gezet. Het duurde uiteindelijk tot de zeventigste minuut eerdat Anderlecht die voorsprong wel kon uitbreiden.

Guillaume Gillet kopte de 2-0 binnen, waarna net als Jovanovic ook Mbokani zijn oude club pijn deed. De aanvaller kwam met een schitterende lob tot scoren. De rappe Matias Suárez maakte de 4-0, waarna het tijd was voor de wraak van Marcin Wasilewski.

De 31-jarige Pool liep in 2009 in een duel met Standard Luik een ernstige blessure op. Door een tackle van Axel Witsel brak Wasilewski zijn been, zondag volgde zijn revanche. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet. De treffer werd door Wasilewski en de fans van Anderlecht uitgebreid gevierd.