Steijn: Laat deze wedstrijd een les zijn

Steijn: "Laat deze wedstrijd een les zijn"

16-10-2011 22:05

Sven Claes
KERKRADE

ADO Den Haag scoorde het op één na snelste doelpunt in de Eredivisie. "We starten natuurlijk geweldig met dat doelpunt binnen negen seconden. Ook vorige week in de Kuip konden we al gescoord hebben na twintig seconden. Zoiets verwacht je dan ook niet. Frappant toch."

Toch had de oefenmeester van ADO Den Haag daarna minder reden tot positivisme. "Het was een redelijk vlakke wedstrijd. Vaak slordig spel en veel gebeurde er ook niet. We haalden ook ons niveau niet meer en de rode kaart van Gabor Horvath was een breekpunt. Na rust zag ik een ander ADO Den Haag, dan vorige week in de Kuip. Waar dat aan ligt? Vermoeidheid? De zon? Ik kan er geen antwoord op geven."

Ook steekt Steijn de hand in eigen boezem. "Ik had het gevoel onder de rust dat het niet goed ging. We hadden met drie verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers moeten gaan spelen. Daar heb ik een fout gemaakt. De spelersgroep verdedigde die keuze als logisch." Stein vult verder aan. "Ach, Roda heeft terecht gewonnen. Laat deze wedstrijd dan ook een les zijn voor mij", besluit de oefenmeester van ADO Den Haag.