Schaars: Bij AZ zat de rem er onbewust op

Schaars: "Bij AZ zat de rem er onbewust op"

20-10-2011 13:05

Sporting startte de competitie moeizaam, maar inmiddels begint het elftal van trainer Domingos Pacienca te draaien. "Het tempo ligt enorm hoog, waardoor je handelingssnelheid ook omhoog moet", merkt Schaars op in De Volkskrant. "Het is geen schaken zoals in Nederland met veel van achteruit opbouwen."

"Hier gaat het negentig minuten heen en weer. Wat Portugees voetbal typeert, is de individuele klasse. Je ziet veel Braziliaanse spitsen die het vermogen hebben om een paar mannetjes uit te spelen en te scoren. En je hebt hier ook veel slagers, die je lachend doormidden schoppen. Ook daar leer je van", weet Schaars.

"Je moet je wapenen, anders opstellen", vervolgt hij. "In het begin van het seizoen was het nog wennen aan elkaar. Er waren zestien nieuwe spelers en je wist van elkaar absoluut niet hoe of wat. Nu valt alles een beetje op z'n plek. Ik speel alles en scoor zo nu en dan. Dat heeft ook te maken met mijn nieuwe positie."

"Bij AZ kwam ik als controlerende middenvelder misschien twee keer per wedstrijd tot een schotpoging, nu wel zes keer. Ik speel dieper en merk dat de rem er vanaf is. Die zat er onbewust op vanwege de enkelblessure die mij een tijd buitenspel heeft gezet. Nu komt eruit wat er altijd wel heeft ingezeten bij mij."