Sharp scoort 'goal uit hemel' voor overleden zoon

Sharp scoort 'goal uit hemel' voor overleden zoon

Gepubliceerd: donderdag 3 november 2011 om 12:12do 03-11-2011 om 12:12

De treffer van de voetballer bezorgde eenieder kippenvel. Zijn wonderschone volley was sowieso een doelpunt om in te lijsten, maar de man achter het doelpunt is minstens zo bijzonder te noemen. De 25-jarige Sharp raakte vier dagen geleden zijn zoontje, Luey Jacob, kwijt. Luey Jacob werd slechts twee dagen oud. Ondanks het verlies wilde Sharpe koste wat kost spelen.

"Hij belde me op en vroeg hij mocht spelen", zei trainer Dean Saunders na afloop van het met 1-3 gewonnen duel. "Hij wilde een doelpunt voor zijn zoon en familie scoren. Hij was klaar om te spelen. Als hij dat tegen mij zegt, dan kan ik geen nee tegen hem zeggen." Sharpe kwam zijn belofte na en onthulde na zijn treffer de tekst 'Deze is voor jou, zoon'.

Normaal gesproken levert het uittrekken van het shirt een gele kaart op, maar voor één keer maakte de arbitrale leiding een uitzondering. Sharp kwam er zonder kaart en reprimande, maar mét een staande ovatie van af. Sharp, voor één keer aanvoerder van Doncaster, kreeg voorafgaand aan het duel na een minuut stilte ook reeds minutenlang een hart onder de riem gestoken.

"Dit was de belangrijkste treffer uit mijn carrière", reageerde Sharp, die na veertien minuten het net vond, zelf. Middlesbrough-trainer Tony Mowbray betitelde de goal als 'een treffer uit de hemel'. "En ik weet zeker dat hij dit de rest van zijn leven niet zal vergeten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Doncaster Rovers

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws