Derijck: Ben naar PSV gekomen om te spelen

Derijck: "Ben naar PSV gekomen om te spelen"

04-11-2011 07:46

Frans Raaijmakers
EINDHOVEN

Nee, het was niet de wedstrijd van Timothy Derijck. De Belg was zelf de eerste om dat na de remise van zijn PSV tegen Hapoel Tel Aviv (3-3) te onderstrepen. Zo ontstond de 1-2 van Toto Tamuz na mistasten van de centrale verdediger. "Een beetje ongelukkig, maar daar kan ik niets meer aan doen", verduidelijkt Derijck aan onder meer VoetbalPrimeur. "Ik kon hem nog neerhalen, maar dan kreeg ik rood en er was nog lang te spelen."

"Aan mij om te laten zien dat ik hoor te spelen"
Het valt Derijck zwaar dat ? nu hij eindelijk een basisplaats kreeg vanwege een lichte kwetsuur bij Wilfred Bouma ? het spel ondermaats was. "Nee, ik ben niet tevreden over deze wedstrijd en over die tegengoal. Het is gewoon klote. Ik wil het graag laten zien en dat kan niet als je een foutje maakt. We geven de doelpunten te gemakkelijk weg. Aan de andere kant, het belangrijke is dat we door zijn naar de volgende ronde."

Toch kan de Belg niet ontkennen dat hij bij zijn komst naar PSV op meer speeltijd had gerekend. Derijck: "Ik ben naar hier gekomen om te spelen, anders was ik hier nu niet. Het zit nu even tegen. Natuurlijk wil ik elke week spelen, dat is normaal. En het is altijd fijner als je in een nieuwe omgeving en groep komt, dat je wedstrijden speelt. Maar dat is niet het geval. Aan mij om te laten zien dat ik hoor te spelen."

"Ik moet gewoon hard werken op de training"
"Het is altijd beter wanneer je een hele reeks wedstijden na elkaar speelt", vervolgt de verdediger in de catacomben. "En als je speelt wil je het ook laten zien. Maar ik hoef niet te wennen, heb tegen FC Lisse ook gespeeld. Niet hetzelfde niveau, maar toch negentig minuten. Dus dat viel weer mee. Ik moet gewoon hard werken op de training. Dan zie ik wel wat de toekomst brengt."