Altidore: Gevoel dat ik complete spits word

Altidore: "Gevoel dat ik complete spits word"

04-11-2011 08:10

"Ik moet ballen vasthouden, kaatsen en combineren met jongens als Brett Holman, Adam Maher en Rasmus Elm", zegt Altidore op het digitale thuis van AZ. "Die manier van voetballen ben ik niet gewend. Ik was altijd de opportunistische spits. De trainers in Alkmaar zijn veel met me bezig. Steeds weer hameren ze erop dat ik de bal moet vasthouden zodat het team kan aansluiten. Die rol begin ik te begrijpen. Ik heb het gevoel dat ik bij AZ een complete spits ga worden."

"Toch ben ik teleurgesteld, want ik had de beslissende goal op mijn schoen", vervolgt de Amerikaan zijn verhaal. "Ik wilde iets doen, maar ik deed iets anders. Het werd een overhaaste actie. Ik schoot de bal keihard over, terwijl ik de verdediger wilde opvangen om meer tijd voor een inzet te creëren. Balen, want ik wil ook met doelpunten belangrijk zijn voor het team. Hopelijk krijg ik zondag tegen ADO Den Haag een kans op revanche."

Altidore maakt zich na het gelijkspel ook nog geen zorgen over kwalificatie voor de volgende ronde. "Een gelijkspel zorgt nog steeds voor een goed uitzicht op kwalificatie voor de volgende ronde. Als we heel reëel zijn en naar de stand kijken, dan is er nog niets aan de hand. Wij moeten bij Malmö FF winnen en Metalist Kharkiv moet thuis van Austria Wien winnen. Dan zijn we geplaatst. Er zijn dus nog genoeg kansen voor ons om te overwinteren."