Genk en AA Gent winnen met vingers in de neus

19-11-2011 23:06

Genk schiet na rust wakker
Westerlo trok met de rode lantaarn in de achterzak naar de Cristal Arena. De degradatiestress speelde Stef Wils parten, de verdediger ging over de schreef. Na een duel met Kevin De Bruyne trapte hij na, de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie trok meteen rood. De beste kans voor de rust forceerde Jelle Vossen, het schot van de sluipschutter strandde op de paal. Zonder averij overleefde het team van Jan Ceulemans de eerste helft.

Na de rust knepen Vossen en Barda Westerlo dood. De Israëliër loodste Vossen door de buitenspelval, de Rode Duivel liet de kans niet liggen. Met een stiftertje gaf Vossen Bart Deelkens het nakijken. De veer was gebroken bij de Kempenaars, Barda scoorde luttele minuten later de 2-0. De Bruyne maakte de Cristal Arena helemaal zot door zijn bewaker het bos in te sturen en de 3-0 binnen te duwen.

Door de zege zet Genk Club Brugge onder druk, blauw-zwart moet zondag Cercle Brugge vloeren als het over de Limburgers wil wippen.

Weg thuisreputatie van Kortrijk
AA Gent klaarde in het Guldensporenstadion de klus voor de rust. De Servische huurling van Anderlecht Veselinovic gooide de ijzersterke thuisreputatie van Kortrijk te grabbel door een hoekschop van Brüls voorbij zijn eigen keeper Kristof Van Hout te werken, 1-0. Het team van Hein Vanhaezebrouck probeerde de bakens te verzetten , maar kreeg het deksel op de neus. Mboyo en Thijs schonken de Buffalo?s een comfortabele voorsprong tijdens de pauze.

Trond Sollied hield zijn team bij de les, de Noorse trainer wilde dat AA Gent op zijn elan doorging en dat deed het ook. Melli stak het mes wat dieper in de wonde, 0-4. Conte had de score hoger kunnen opdrijven, hij had evenwel genade met Kortrijk. N'Diaye van Kortrijk kreeg in het slot rood voor een gevaarlijke tackle.

De Gentenaars komen door de vlotte zege op gelijke hoogte van Anderlecht. Als Cercle Brugge naast AA Gent wil komen, moet het zondag de derby tegen Club Brugge winnen.

Gorius redt Malinwa
KV Mechelen en Zulte Waregem maakten voor de koffie niet veel klaar. Alleen de rode kaart van Abdul-Yakuni Iddi zorgde Achter de Kazerne voor commotie. De Ghanees van Malinwa pakte na twintig minuten uit met een slaande beweging, een rood kartonnetje was zijn straf.

Na de pauze profiteerde Zulte Waregem, de bezoekers kwamen op voorsprong dankzij een strafschop. Maréval zette KV Mechelenkeeper Renard op het verkeerde been, 0-1. Malinwa bleef niet bij de pakken zitten, de Franse chouchou Julien Gorius redde het vel van KV. De aanvoerder scoorde van op de stip.

Treffer Huysegems komt te laat
Lierse had op bezoek bij Bergen niet veel in de pap te brokken. Tim Matthys schonk De Draken een droomstart. Het was al Bergen dat de klok sloeg, Lierse kon rekenen op een sterke Eiji Kawashima, die de meubelen redde. Alleen een knal van Maric op de deklat konden de Pallieters versieren.

Bourabia strafte na een uur geklungel van Kawashima af, 2-0. Lierse wist hoe laat het was en zette alles op alles. Stein Huysegems beloonde de bezoekers door de 2-1 binnen te trappen. Lierse drong aan, grote kansen bleven uit. Bergen blijft het goed doen.