Ferguson blij met reactie op City-debacle

Ferguson blij met reactie op City-debacle

22-11-2011 10:25

"De spelers hebben de situatie goed aangepakt, de collectieve reactie is goed geweest", zegt Ferguson, die met de Mancunians won van achtereenvolgens Aldershot Town (0-3), Everton (0-1), Otelul Galati (2-0), Sunderland (1-0) en Swansea City (0-1).

Omdat ook Manchester City zijn wedstrijden won, bedraagt de achterstand op de rivaal nog altijd vijf punten. "In deze fase van het seizoen moeten wij ervoor zorgen dat we rond Nieuwjaar in de buurt van de top zijn. Bovenaan staan zou helemaal goed zijn, maar in de buurt staan biedt voldoende mogelijkheden."

Ferguson is met name blij met de reactie van zijn defensie, waar hij door blessures veel vaste krachten moest missen. "Daar hebben we met zijn allen heel hard aan gewerkt. Maar blessures spelen altijd een rol, het ontregelt de balans van het team. Maar het ziet er naar uit dat we de grootste problemen nu achter ons hebben gelaten."

Manchester United speelt dinsdagavond thuis tegen Benfica, dat net als de Engelsen acht punten heeft. FC Basel volgt met vijf punten.