Groep B: Standard juicht en is groepswinnaar

Groep B: Standard juicht en is groepswinnaar

30-11-2011 23:59

In de 193ste Europese wedstrijd voor Standard kon trainer Riga geen beroep doen op de geschorste Jelle Van Damme. Hij werd op het middenveld vervangen door Yoni Buyens. Meme Tchite en Gohi Bi Cyriac stonden in de aanval.

Tchite opent de score
Standard had tegen Hannover alles in eigen handen. Als het won, werd het groepswinnaar. Standard was zeker van de kwalificatie als ze minstens even goed deden als Kopenhagen bij Poltava. Na een flauwe openingsfase was de eerste doelpoging voor de thuisploeg. Geoffrey Mujangi Bia knalde onder doelman Ron-Robert Zieler voorlangs.

Halverwege de eerste helft kwam Standard op voorsprong via goudhaantje Thite. De Rwandees schoot de bal snoeihard voorbij de Duitse doelman. Hannover had duidelijk moeite met de beweeglijke aanvallers van de Rouches. Jan Schlaudraff kon alleen op doelman Sinan Bolat af, maar de Turkse international had een prima redding in huis om de gelijkmaker te voorkomen.

Boeken toe voor Hannover
Standard startte verschroeiend aan de tweede helft en na net geen uur spelen konden de Rouches hun voorsprong verdubbelen. Na Duits balverlies op het middenveld kon Tchite oprukken. De voorzet van Mujangi Bia werd door Cyriac simpel in doel gegleden.

Hannover wilde de scheve situatie snel rechtzetten, maar verder als enkele stilstaande fases kwamen de Duitsers niet.  De Rouches legden de wedstrijd lam en verder als een volley ? met onvoldoende kracht - van Didier Ya Konan kwam Hannover niet meer in de slotfase. Door deze zege verzekert Standard zich van een Europese overwintering. Ook Hannover plaatst zich voor de volgende ronde.