Groep H: Zege Barça, Milan laat zich verrassen

06-12-2011 23:44

Met het oog op de topper tegen Real Madrid van komend weekend gaf Pep Guardiola rust aan zijn gehele basiself. Maxwell, Pedro en keeper Sergio Pinto waren de enige ervaren krachten in de beginopstelling.

Roberto opende vlak voor rust de score. Na de pauze breidde Barcelona de voorsprong uit via Marc Montoya en Pedro. Pedro maakte er vlak voor tijd vanaf de penaltystip ook nog 4-0 van.

BATE eindigt na de nederlaag laatste in Groep H en is daardoor uitgeschakeld. Barcelona eindigt ongeslagen eerste met zestien punten.

AC Milan valt in slotminuten in slaap
Met Urby Emanuelson en Clarence Seedorf in de basis leek Milan een simpele zege te boeken op Viktoria Plzen. In de slotfase kwam de Tsjechische ploeg echter terug tot 2-2.

Na een doelpuntloze eerste helft opende Alexandre Pato (foto) na 47 minuten de score. De spits omspeelde de keeper en schoot binnen. Zestig seconden later scoorde Robinho de volgende van Milan na voorbereidend werk van Pato. Het leek genoeg voor de zege, maar in de 89ste en 90ste minuut maakte Plzen zeer verrassend de aansluitingstreffer en de gelijkmaker.

Milan eindigt tweede met negen punten. Viktoria eindigt op plek drie met vijf.