Genk freewheelt, Westerlo grote pechvogel

10-12-2011 23:08

Genk dankt Barda
De start van Genk mocht er zijn. Buffel en Limbombe namen Kawashima onder vuur. Na een fout op Barda in het strafschopgebied belandde de bal op de stip. Oog in oog met de Japanse keeper van Lierse faalde Vossen. Daarna kreeg Mario Been af te rekenen met blessurepech, Vanden Borre en Pudil moesten geblesseerd het veld verlaten. Huysegems wilde zich tonen, de spits kwam evenwel enkele keren net te kort om te scoren.

Scoren, dat lukte de Belgische kampioen vlak voor de pauze. Limbombe leverde weer een prima voorzet af, Barda knikte de 1-0 binnen. Na de pauze schakelden de Limburgers een versnelling hoger. Scheidsrechter Colemonts keurde een doelpunt van Vossen af, maar dat kon de pret in de Cristal Arena niet bederven. Barda scoorde zijn tweede van de avond na een flater van Kawashima.

Genk wilde zijn supporters meer doelpunten cadeau doen en dat lukte ook. Buffel dikte aan na een fraaie actie van Camus. Vossen haalde zijn gram voor zijn strafschopmisser en zijn afgekeurd doelpunt, 4-0. Een deugddoende zege voor Genk en Been.

Westerlo heeft weer pech
Kortrijk en Westerlo bakten er voor de pauze niet veel van. Een knieblessure voor Deelkens was het enige wat de eerste helft opleverde. Tijdens de pauze nog meer slecht nieuws voor de bezoekers, Owusu bleef geblesseerd binnen. Ceulemans stuurde Yulu-Matondo het veld op. Pech bleef de Kempenaars achtervolgen, ook de Braziliaan Cardoso moest van het veld met een blessure.

Na bijna een uur kreeg Westerlo weer een tik, Delen pakte Capon hard aan en kreeg rood, een zware sanctie voor de kapitein van Westerlo. Het team van Ceulemans moest niet onderdoen tegen Kortrijk, maar ging wel ten onder. Anderlechthuurling Veselinovic trapte de 1-0 op het bord, een ijskoude douche voor Westerlo.

Rudy en Iachtchouk van goudwaarde
Cercle Brugge toonde zich op bezoek bij revelatie Bergen van zijn efficiëntste kant. Het Portugese goudklompje Rudy rondde een aanval met Iachtchouk koel af. Na de pauze draaiden Rudy en Iachtchouk de rollen om, de Portugese spits bediende de Oekraïner, 0-2. Bergen en Perbet kwamen niet in het stuk voor.

OHL pakt in extremis punt
Voor de rust moest Kaminski de handen een paar keer uit mouwen steken. OH Leuven besefte dat het thuis altijd voor de volle buit moet gaan, Van Geneugden pepte zijn spelers tijdens de pauze op. Met succes, Ruytinx hees OHL op voorsprong met een achterwaartse kopbal. Zulte Waregem bleef niet bij de pakken zitten en trok met veel rust naar voren. Delaplace scoorde verdiend de gelijkmaker.

De West-Vlamingen voelden dat er meer inzat aan Den Dreef, de Macedoniër Trajkovski gaf met een fenomenale streep Kaminski het nakijken, 1-2. Serwy kon de partij in een beslissende plooi leggen, maar de spits miste. Azevedo deed de Leuvense harten sneller slaan door zich een weg te banen door een bos van verdedigers en de bal tegen de deklat te trappen. Remacle schonk OHL van op de stip een punt.