Di Canio dreigt: Ik wil vijf spelers of ik ga

Di Canio dreigt: "Ik wil vijf spelers of ik ga"

12-12-2011 14:39

Di Canio, die sinds deze zomer actief is bij de club uit League Two, speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Bristol Rovers. De Italiaan was woedend over het optreden van zijn ploeg en eist maatregelen. "Ik heb de voorzitter al om drie spelers gevraagd, nu wil ik er vier of vijf. Zo niet, dan lever ik mijn contract in", zegt Di Canio tegen de BBC.

"Met dit team en deze mentaliteit kan ik de competitie niet winnen. Het team dat ik in het duel met Bristol Rovers zag, dat was niet mijn team. Ik zei na twee minuten al tegen mijn assistent dat de helft van de ploeg zonder moed speelde. Als we zo blijven spelen dan degraderen we. Er is geen moed, geen passie, geen overtuiging."

Onder Di Canio verloor Swindon de afgelopen veertien duels niet. De ploeg staat op een zesde plek in League Two, maar Di Canio eist meer. Wanneer zijn ploeg niet wint van Morecambe, komend weekend, kunnen de spelers hun vrije dagen inleveren. "Vanaf nu behandel ik niet iedereen meer als mannen. Zes of zeven spelers verdienen dat niet."

"Ze zijn er niet bij met hun hoofd. Misschien is Raffaele De Vita al in Italië? Mehdi Kerrouche, Lukas Magera, Lander Gabilondo, ook zij stellen teleur. Ik val Gabilando aan omdat ik weet dat hij beter kan. Ik ben boos want hij zit waarschijnlijk met zijn gedachten al in Spanje. Het spijt me voor de andere spelers, maar iedereen moet boeten."