Moniz herhaalt stunt Stevens met Red Bull

Moniz herhaalt stunt Stevens met Red Bull

15-12-2011 17:41

René van Zee
SALZBURG

Huub Stevens was de eerste trainer die er in slaagde ook na de winterstop Europees actief te zijn met Red Bull Salzburg. Hij coachte Red Bull twee jaar geleden naar de eerste knock-outronde. Daarin bleek het Belgische Standard Luik over twee duels te sterk.

Dit seizoen staat Red Bull mogelijk voor een weerzien met de oud-trainer. Stevens plaatste zich eerder al met Schalke 04 voor de knock-outfase. Ook diens voorganger in Salzburg, Co Adriaanse, gaat vrijdag tijdens de loting in de koker. Hij verzekerde zich met FC Twente van Europese overwintering.

"Ik moet mijn ploeg een compliment maken", sprak een trotse Moniz eerder al. "Ondanks verschillende tegenslagen zijn we toch verder gekomen. Wanneer je Paris Saint-Germain uitschakelt, is dat een geweldige prestatie."

Red Bull won woensdag zelf op bezoek bij Slovan Bratislava (2-3). Daardoor was het niet meer afhankelijk van de Franse club. PSG was in eigen huis te sterk voor het reeds geplaatste Athletic Bilbao (4-2), maar moest het onderspit delven.