Groep A: Spurs ondanks ruime zege uitgeschakeld

15-12-2011 21:58

Tottenham, opnieuw spelend zonder de niet-speelgerechtigde Rafael van der Vaart, moest winnen om door te stoten. Aan die opdracht werd moeiteloos voldaan. Al bij rust stond het immers 0-3.

Oud-Ajacied Steven Pienaar maakte er na 29 minuten 1-0 van door een corner op fraaie wijze binnen te schieten. Op fraaie wijze verdubbelde Andros Townsend de voorsprong, waarna Jermaine Defoe eveneens een treffer noteerde.

De scoringsdrift van Tottenham werd daarmee niet stopgezet. De pas achttienjarige Harry Kane maakte er in de slotfase nog 4-0 van. Het bleek echter niet voldoende vanwege de eindstand bij de overige groepswedstrijd.

PAOK en Rubin zitten Spurs dwars.
Het Griekse PAOK had Tottenham een uitstekende dienst kunnen bewijzen door Rubin Kazan te verslaan. In dat geval was de beslissing op basis van doelsaldo gevallen, maar zo ver kwam het niet. In Thessaloniki bleef het bij 1-1.

Na een kwartier spelen opende PAOK de score. Rubin Kazan-doelman Sergei Ryzhikov kreeg rood, waarna Vieirinha vanaf de stip voor de 1-0 zorgde. Met tien man maakten de bezoekers toch nog gelijk. De Paraguayaan Nelson Valdez zorgde voor de 1-1 eindstand.