Groep B: Youngster schenkt Standard zege

Groep B: Youngster schenkt Standard zege

Gepubliceerd: donderdag 15 december 2011 om 22:00do 15-12-2011 om 22:00

Op bezoek bij Kopenhagen deden de Luikenaars het zonder bekende namen. Tchite, Bolat, Mujangi Bia en Van Damme bleven in Luik, Vainqueur, Seijas en Cyriac startten op de bank. Goreux was voor de gelegenheid kapitein.

Voor de Rouches stond er niets meer op het spel, de kwalificatie voor de zestiende finales en de groepswinst had Standard al op zak. De Franse draaischijf Berrier en de 18-jarige aanvaller Batshuayi kregen hun kans.

Batshuayi in de kijker
Het Luikse allegaartje stelde teleur, Batshuayi was het lichtpunt in de duisternis. De Belgische youngster draaide weg van zijn bewaker en schoof droog binnen, 0-1.

Na de thee deed Batshuayi nog eens van zich spreken, met een hard schot dwong de tiener de Zweedse keeper Wiland tot een parade. Kopenhagen wilde in schoonheid afscheid nemen van Europa en kwam opzetten.

N'Doye roert zich
Een onbesuisde omhaal van de Senegalese ster N'Doye ging hoog over en de streep van Nordstrand spatte uiteen op de lat. N'Doye trok de Deense kar, met een kopbal zette hij Moris aan het werk.

Standard lag onder, maar Kopenhagen kon niet profiteren. Met de inbreng van Seijas en Cyriac kantelde de wedstrijd, Standard kreeg terug greep op de match en hield zo het hoofd boven water. Een passend eerbetoon aan de slachtoffers van het drama in Luik.

In de andere wedstrijd in groep B vloerde het Duitse Hannover 96 het Oekraïense kneusje Vorskla Poltava, 3-1.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws