Westerlo vloert Beerschot, Kortrijk stelt teleur

Westerlo vloert Beerschot, Kortrijk stelt teleur

17-12-2011 23:08

Westerlo wint verrassend
Beerschot legde de voorbije weken Racing Genk en AA Gent over knie, maar in het Kuipje hadden de Ratten het niet onder de markt. Westerlo, dat het moest stellen zonder Bart Goor, was niet onder de indruk van Beerschot en ging rusten met een 2-0-voorsprong dankzij doelpunten van Annab en Juande. Ook na de pauze lagen de Kempenaars boven, Yulu-Matondo miste vlak na de thee op een haar na de 3-0.

François aarzelde niet de misser van Yulu-Matondo af te straffen, de middenvelder bracht Beerschot terug in de wedstrijd, 2-1. Ceulemans en co voelden de bui al hangen en staken een tandje bij. Dekelver schoof de 3-1 binnen, het Kuipje ging uit de bol. Westerlo ging niet achterover leunen: Annab en Yulu-Matondo kregen nog enkele kansen, maar het bleef bij 3-1. Drie gouden punten voor de Kempenaars in de degradatiestrijd.

Kortrijk kent mindere dag
Lierse bakte er op het Lisp niet veel van tegen Kortrijk. De bezoekers verzuimden twee keer op voorsprong te komen, Oussalah en Czvitkovics verkwanselden de kansen. Dat brak Kortrijk zuur op na de rust, Frans zorgde met een knal voor een verrassende voorsprong.

Kortrijk, dat fraai vierde staat, stelde teleur tegen de Pallieters. De achterstand speelde het team van Vanhaezebrouck parten. Kortrijk deed er alles aan het tij te keren, maar het had niet zijn beste dagje. Maric lanceerde in het slot Claasen en de vinnige Zuid-Afrikaan schonk Lierse zekerheid met een fraaie lob, 2-0.

STVV en Malinwa schieten niets op
Sint-Truiden en KV Mechelen speelden op Stayen de zoveelste wedstrijd van de waarheid. Diabang had Malinwa op voorsprong kunnen brengen, maar de Senegalese Bosniër miste zijn balcontrole. Ook Gorius kon KV Mechelen geen voorsprong schenken, Verhulst pareerde een vrije trap van de Franse roerganger. Na de rust domineerden de bezoekers, maar scoren lukte niet. Ook STVV slaagde daar ondanks een slotoffensief niet in.

Perbet scoort zestiende treffer
Zulte Waregem en Bergen waren aan de Gaverbeek goed bij schot. De West-Vlamingen scoorden twee keer, Bergen deed een doelpuntje beter en won met 2-3. Chevalier en Skúlason scoorden voor Zulte Waregem, Sapina, Lépicier en Perbet deden de netten trillen voor Bergen. Voor de Franse topschutter al het zestiende doelpunt van het seizoen. Wie de Fransman dit seizoen van de troon wil stoten zal straf uit de hoek moeten komen.

De uitslagen:
Westerlo - Beerschot 3-1
Lierse - Kortrijk 2-0
Sint-Truiden - KV Mechelen 0-0
Zulte Waregem - Bergen 2-3