Anderlecht duikt als leider winterstop in

27-12-2011 23:00

Anderlecht reisde met veel vraagtekens af naar Bergen, veel goede herinneringen aan de voorbije uitwedstrijden bewaarde de Belgische recordkampioen niet. Achter de Kazerne verloor Anderlecht met 2-1, aan de Gaverbeek won het met de hakken over de sloot met dank aan Tom De Sutter en op bezoek bij Cercle Brugge ging paars-wit met 1-0 de boot in.

Slinkse Gillet lokt strafschop uit
Op visite bij Bergen wilde Anderlecht 2011 in schoonheid afsluiten. Veel kansen creëren tegen de Waalse seizoensrevelatie zat er niet in, Gillet moest zich van zijn sluwste kant laten zien om Anderlecht op voorsprong te hijsen. De Luikse middenvelder versierde een strafschop, zette zich achter de bal en trapte de bal koel in de hoek binnen, 0-1, zijn tiende competitietreffer dit seizoen.

Pas na de rust diende Bergen Anderlecht van antwoord. Jérémy Perbet, in de eerste helft onzichtbaar, tikte bijna binnen nadat Silvio Proto de bal kwijtspeelde na een vervelend schot. Luttele minuten later scoorde de Fransman met de hand, scheidsrechter Serge Gumienny keurde het doelpunt af en trakteerde Perbet op een gele kaart.

Juhasz helpt Bergen handje
Bergen had het moeilijk om kansen te versieren. Anderlecht verdedigde goed en de grasmat, die aan de ene kant meer op een zandbak leek, speelde niet in de kaart van de thuisploeg. De Draken drongen aan en Roland Juhasz hielp een handje, de Hongaarse verdediger trapte de bal knullig weg tegen Chris Makiese. In de kluts dwarrelde de bal voorbij Proto, 1-1.

Beide teams toonden zich tevreden met een gelijkspel. Anderlecht had voldoende aan het punt om terug alleen leider te worden, het telt een punt meer dan AA Gent. Bergen blijft het goed doen en haakt zijn wagonnetje aan bij de kandidaten voor Play-off 1. Net zoals in de heenwedstrijd snoepte Bergen Anderlecht twee punten af.