Lampard redt Chelsea; 'Swans' kloppen Villa

02-01-2012 18:53

Het duel op Molineux startte fel. Frank Lampard ontsnapte vroeg in de wedstrijd aan een rode kaart, zijn late tackle leverde hem 'slechts' geel op. In totaal vielen er na ruim een halfuur spelen al vijf gele prenten te noteren in het bikkelharde duel. De sportieve hoogtepunten lieten tot na de thee op zich wachten.

Ramires redde de zwalkende Blues door kort na rust de 0-1 tegen de touwen te werken. Een slecht verwerkte Chelsea-corner kon door de Braziliaan in het dak van het doel geschoten worden: 0-1. De spelers van Chelsea vierden de treffer met hun trainer, André Villas-Boas. Diezelfde Portugees kon zich tien minuten voor tijd maar moeilijk inhouden.

Wolverhampton zette alles op alles om iets over te houden aan het duel. Met succes. Een voorzet van Adam Hammill belandde voor de voeten van Stephen Ward. Hij schoot feilloos binnen: 1-1. Chelsea beschikte echter over veerkracht. Eén minuut voor tijd kon Lampard op aangeven van Ashley Cole de 'bevrijdende' 1-2 aantekenen.

Swansea City blijft verbazen
Aan de opmars van Swansea City in het Engelse voetbal komt voorlopig geen eind. De club uit Wales boekte maandag een nieuwe overwinning. In Birmingham werd met 0-2 gewonnen van Aston Villa. Doelman Michel Vorm en Kemy Agustien maakten deel uit van de basiself van The Swans.

Na vier minuten op Villa Park namen de bezoekers de leiding. Nathan Dyer vond vanaf de rand van het strafschopgebied het net: 0-1. Een minuut na rust was het opnieuw raak. Op aangeven van Danny Graham maakte Wayne Routledge er 0-2 van. Daardoor staat Swansea na twintig duels op een knappe elfde plek.