Wouters: Ik voel vertrouwen, dat is prettig

Wouters: "Ik voel vertrouwen, dat is prettig"

17-01-2012 16:56

Wouters zat afgelopen week met het bestuur van de club uit de Domstad om tafel om de toekomst te bespreken. FC Utrecht wil graag langer door met Wouters en diens assistent Robbie Alflen, maar geeft het duo meer tijd om de prestaties en ontwikkeling van het team te tonen.

"In het gesprek is teruggekeken op de afgelopen drie maanden, maar er is zeker ook vooruit gekeken naar de komende periode. Het zou niet fair zijn om nu al een oordeel te vellen. Jan Wouters heeft onder moeilijke omstandigheden het stokje overgenomen van Erwin Koeman", zegt technisch directeur Foeke Booy op de officiële website van FC Utrecht.

Boegbeeld van de club
"We bekijken hoe de trainer zich de komende periode verder ontwikkelt in zijn nieuwe rol als boegbeeld van de club, een rol die toch anders is dan voorheen toen hij assistent was. Jan gaf heel duidelijk aan waar hij momenteel staat met zijn groep en wat de reikwijdte is van deze jonge groep. Maar ook zijn wensen richting de toekomst heeft hij uitgesproken. Niet alleen op het gebied van spelers, maar ook over zaken rondom het elftal."

Booy: "De intentie is uitgesproken om met het duo Wouters en Alflen door te gaan in de toekomst. Er is met Jan en Robbie gesproken richting de komende seizoenen. Wat zijn verwachtingen van dit team, waar dienen we door te groeien en waar kan het team zich verder ontwikkelen. Maar er is ook gekeken naar individuele spelers en naar het totaal plaatje om het elftal heen."

'Ik voel vertrouwen, dat vind ik prettig'
Wouters voelt vertrouwen in Utrecht. "Het was een goed gesprek, waarin vele punten zijn besproken. Ik voel vertrouwen, dat vind ik prettig. Natuurlijk spelen prestaties een rol voor een hoofdtrainer, ik loop al wat langer in dit vak mee, dat snap ik. Maar we hebben over heel veel punten gesproken, meer dan alleen over prestaties."

Wouters: "We zitten in een proces bij de club, met een jonge groep. Maar wel een groep met heel veel potentie. Dat heb ik bij de directie aangegeven. De mogelijkheden, de kansen en de verbeterpunten hebben we besproken."

"Ik heb mijn adviezen en visie neergelegd. Dat werd goed ontvangen, dus dat geeft mij vertrouwen voor de toekomst. Nu gaan we aan het werk en is PSV de eerste tegenstander waarnaar ik met veel vertrouwen uitkijk. Net zoals naar mijn toekomst bij FC Utrecht."