Martens: Zondag échte tik uitdelen aan Ajax

Martens: "Zondag échte tik uitdelen aan Ajax"

Gepubliceerd: vrijdag 20 januari 2012 om 12:03vr 20-01-2012 om 12:03

Maher moest zijn plaats op 'tien' afstaan aan de teruggekeerde Martens. "Ik heb daar geen enkel moment een probleem mee gehad", aldus Maher, die in Sp!ts vertelt graag naast Martens te spelen. "Maarten is een geweldige speler, net als Rasmus Elm die ons middenveld compleet maakte. We hebben laten zien dat we op een voetballende manier veel kansen kunnen creëren."

Martens had vooraf ook veel vertrouwen in het voetballende vermogen van AZ. "Daar bestonden voor mij geen vraagtekens over. Wel over of we verdedigend ons mannetje konden staan. Je weet immers nooit hoe je uit de winterstop komt, zeker als een van de basisspelers er niet meer bij is", vertelt Martens.

"Maar ook wat dat betreft hebben we het goed gedaan, en niet alleen wij als middenvelders. Als team hadden we afgesproken vroeg druk te zetten op Ajax, zodat ze nauwelijks aan voetballen zouden toekomen. Dat is goed gelukt, want zij leden vaak balverlies."

Martens: "We hebben nu een tikje uitgedeeld, maar voor Ajax was deze bekerwedstrijd ondergeschikt aan de competitie. Dus zondag moeten we de échte tik uitdelen en acht punten van ze los komen te staan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws