Cahill: Mijn vorm was als een achtbaan

Cahill: "Mijn vorm was als een achtbaan"

20-01-2012 21:07

Cahill zag afgelopen zomer transfers naar Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool geen doorgang vinden. Zijn club Bolton speelde bovendien degradatievoetbal, waardoor de verdediger naar eigen zeggen maar moeilijk zijn topniveau kon halen.

"Mijn prestatiecurve leek dit seizoen nog het meest op een achtbaan, het ging op en neer. Maar over het algemeen ben ik wel tevreden over mijn spel", aldus Cahill tegen Sky Sports. Vooral bij de Engelse ploeg maakte de mandekker indruk. "Voor Engeland heb ik goed gespeeld, maar bij Bolton had ik even de tijd nodig om mezelf te herpakken."

De 26-jarige rechtspoot verwacht een groot verschil tussen het spelen voor Bolton en zijn nieuwe club Chelsea. "Door mijn overstap van Bolton naar Chelsea verruil ik het ene uiterste voor het andere uiterste. Ik heb nu geweldige spelers om me heen die mijn werk makkelijker maken. Bij Bolton stonden we altijd onder druk en hadden we niet vaak de bal, bij Chelsea ben je juist altijd de betere ploeg en dat spel ligt me, zoals ik bij de nationale ploeg heb laten zien."