Ikedia wil terugkeren naar Nederland

Ikedia wil terugkeren naar Nederland

22-01-2012 10:38

"Ikedia speelt nu op Cyprus en wil deze transferperiode de overstap maken naar
Nederland. Het is een realistische jongen die ondanks zijn status met beide benen op de grond staat. Hij hoopt op een club op goed niveau waar hij vooral plezier kan hebben in het spelletje", aldus zaakwaarnemer Zabih Etemadi van Soccer Linked Services tegenover VoetbalPrimeur.

De oud-speler van onder andere Ajax, AZ en RBC Roosendaal wil zich na zijn actieve carrière graag vestigen in Nederland. "Zijn terugkeer zou zeker ook in het teken staan van het leven na het voetbal. De tijd is voor hem aangebroken om daar serieus over na te gaan denken. Hij wil in Nederland spelen om er voor te zorgen dat hij het plezier in het spelletje niet kwijt zal raken. Tevens beschikt hij over een verblijfsvergunning waardoor hij niet het minimumsalaris hoeft te verdienen wat verplicht is voor spelers buiten de Europese Unie."

Ikedia (31) maakte in het seizoen 1999/2000 zijn professionele debuut in de Eredivisie. Destijds stond hij onder contract bij Ajax. Na drie seizoenen Amsterdam en 25 competitiewedstrijden maakte hij de overstap naar FC Groningen. Later kwam hij uit voor onder andere RBC Roosendaal, AZ, RKC Waalwijk en Metallurg Donetsk.